Sayın Meslektaşlarım,

Bilimsel paylaşım ve mesleki dayanışma amacıyla 7 Türk Cumhuriyeti’nde ve diğer ülkelerde yaşayan Türk kökenli oftalmologları bir şemsiye altında toplayan Türk Cumhuriyetleri Oftalmoloji Derneği ( TCOD ) 15.01.2001 tarihinde kurulmuştur.

Kuruluşundan günümüze TCOD’a büyük destek veren Türk Oftalmoloji Derneği ( TOD ), Ulusal Oftalmoloji Kongreleri’ne TCOD ülkelerinden konuklar davet etmiş, üyelerimize avantajlı katılım ayrıcalıkları tanımış ve derneğimize her kongrede 1-3 satellit bilimsel oturum gerçekleştirme olanağı sağlamıştır. Bu bağlamda TOD Merkez Yönetim Kurulları’na ve Ulusal Kongre Organizasyon Kurulları’nın ( UKOK ) tümüne çok teşekkür etmek isteriz.

Ekonomik olanaklarımızın kısıtlı olması nedeni ile, bugüne kadar TCOD olarak müstakil bir bilimsel toplantı düzenleyemedik. Bilimsel toplantı için ekonomik destek arayışımız 2011 yılı sonunda yaptığımız ön görüşmeler ile gerçekleşme aşamasına yakınlaştı. Bu bağlamda Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB ) ile yaptığımız görüşmelerde, sivil toplum örgütlerinin gayret ve katkıları olmak koşuluyla, bu kuruluşlara sunulan projelerin kabul edilmesi durumunda eğitim programlarına ekonomik destek verebileceklerini öğrendik.

1.TCOD Uluslararası Sempozyumu’nu 31 Mayıs-03 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirebilmek için,  İstanbul Teknik Üniversitesi, İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Konferans Salonu rezerve edildi. Toplantı merkezine yakın yerlerdeki sosyal tesislerde konaklama için rezervasyonlar yapıldı.  Pek çok firmadan destek talep edildi. Sempozyumu gerçekleştirebilmemiz için 5 firma değişik miktarlarda destek verebileceğini bildirdi. Bu firmalar sırasıyla Anadolu-Tıp, Alcon-Orta Asya, Novartis, Bausch & Lomb–Kontakt Lens ve Allergan Firmaları olup desteklerine çok teşekkür ederiz.

1. TCOD Uluslararası Sempozyumu’na ( konuşmacı, çevirmen ya da katılımcı olarak katılacak genç oftalmologlar çoğunlukta olmak üzere ) Türkiye dışındaki TCOD ülkelerinden katılacak  üyelerimize firma katkılarından oluşan havuzdan destek yanı sıra TİKA ve YTB’ından da destek alabilmek için ( Toplam 60 kişi için  ulaşım ve sosyal tesislerde konaklama desteği )  bu kuruluşlara 13.03.2012 tarihinde projelerimizi, taslak bilimsel program eşliğinde arz ettik. Bu kuruluşlar kendi ilgi alanları ve limitleri dahilinde projemize sıcak baktıklarını sözel olarak bildirmişlerdir. Ortak çalışmalar başlatılmış olup bu kuruluşlara da çok teşekkür ediyoruz.

Ekonomik gücü olmayan TCOD’un ilk sempozyumunu mütevazi koşullarda düzenlemekte olduğunun herkes farkında olmalıdır. Sempozyumun tüm üyelerimizin kaynaşmalarını sağlayacağını; mesleki bilimsel bilgi ve beceri alışverişi yanında, kardeşliğimizi ve dostluklarımızı da pekiştireceğini düşünüyoruz.

Sempozyumun yapılacağı Toplantı Salonunun kapasitesi 150 kişidir. Sempozyuma katılım önceden kayıt olmak koşuluyla ücretsizdir. Sempozyum kayıtları açıldığında ilan edilecektir.  Bilimsel programda görev alan tüm meslektaşlarımıza çok teşekkür eder, bütün TCOD üyesi meslektaşlarımızı sempozyuma katılmaya davet ederiz.

Saygı ve sevgilerimizle,

Op.Dr. Sunay DUMAN
TCOD Genel Başkanı
TCOD-MYK adına